//5 apró ajándék születésnapra

5 apró ajándék születésnapra

Általában örülünk, ha gyermekünket szülinapi zsúrra invitálják, azonban néha igazi fejtörést okoz a megfelelő ajándék kiválasztása. A készen kapható játékok vásárlása helyett vonjuk be a csemeténket az ajándék-készítésbe, vagy ajándékozzunk a születésnaposnak olyan készletet, amivel ő maga is átélheti az alkotás örömét.

1. Pixel játék gyerekeknek

A pixelhobby egy új, nagyon népszerű kreatív játék, amivel akár kis dísztárgyakat – pl. kulcstartót, nyakláncot -, vagy dekoratív képeket készíthetnek a gyerekek. A nagyobb méretű, XL-es pixelekkel már 4-7 éves korú apróságok is könnyedén boldogulnak.

A pixel játék gyerekeknek szóló változatában is az alap egy tüskés műanyag lemez, amire fel kell szúrni a pixeleket, a kép kialakításához rengeteg sablon áll rendelkezésünkre. A gyerekek élvezik az alkotást, a végeredmény pedig egy személyre szabható, dekoratív kép.

2. Gyémántszemes képeslap

Tegyük különlegessé az egyszerű papír üdvözlőkártyát gyémántszemes kirakóval! A gyémántszemes képeslap készletben is kapható, a csomag tartalmaz minden szükséges eszközt. Egy kőfelszedő toll segítségével kell felragasztani a csillogó kövecskéket az öntapadós felületre, 6 éves kortól bátran ajánlható. A képeslap belsejébe pedig írhatunk egy személyes köszöntő üzenetet.

3. Karckép

A képkarcolás során az előttünk lévő halványan körvonalazott kép varázslatos átváltozáson megy át, amint karcolóceruzával lekaparjuk a felületét. Izgalmas, ahogy kiszabadulnak a színek, és lassan kibontakozik a kép. A különleges alkotások sorozatként fali dísznek és ajándéknak is kiválóak.

4. Papírszalag figura

Papírszalagból a legkülönfélébb figurákat készíthetünk – tündérektől, a balerinán keresztül nyuszit, cicát és számos más állatot. Ehhez segítségünkre lehetnek a minden alapanyagot és leírást tartalmazó komplett csomagok. A technika egyszerű, mégis szórakoztató, az elkészült figurák pedig nagyon aranyosak.

5. Kosárfonó készlet

A kreatív hobbikészletek palettáján megjelentek az otthon, gyerekek által is elkészíthető fonott tárgyak. A nádat csak langyos vízbe kell áztatni, és indulhat is a kosárfonás. Készítsünk ceruzatartót, kis kosárkát, madárkalitkát, és ezzel adjunk természetes, egyedi ajándékot a szülinaposnak.

Összefoglalva: A sokszor fantáziátlan, készen kapható játékok vásárlása helyett érdemes körülnézni a kreatív boltok kínálatában, a fejlesztők folyamatosan rukkolnak elő a jobbnál jobb ötletekkel, mint például a trendi pixel játék gyerekeknek szóló változatával.