//Hogyan válassz szőnyeget a babaszobába?

Hogyan válassz szőnyeget a babaszobába?

Azt gondolnánk, hogy újszülött korban, amikor a kicsi még szinte csak eszik, alszik és nézelődik, nincs túl nagy jelentősége annak, hogy milyen szőnyeget is terítünk a padlóra. Pedig ez közel sem így van. Gyorsan elkezd kúszni és mászni, így nem érdemes folyamatosan azt figyelni, hogy mikor is cseréljük le a szőnyeget a babaszobába. De vajon, hogyan érdemes választani? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mire figyeljünk a szőnyeg kiválasztásánál?

Nagyon fontos, hogy a szőnyeget sima felületű padlóra helyezzük, hiszen csak így lesz biztonságos a helyiség. Hiába hangulatos és egyedi a rusztikus kőburkolat, ha annak felülete nem egyenletes. Szóba jöhet azonban a laminált padló vagy a parketta is, amelyre vásárolhatunk valamilyen puha és minőségi hosszú szálú shaggy szőnyeget. Nem túl optimális azonban a padlószőnyeg, amelyen sokkal könnyebben és tartósabban maradnak meg a foltok és a porszemek is. Ezek hosszabb távon nem tesznek jót az egészségnek, ráadásul tisztításuk is sokkal bonyolultabb.

A csöppségeknek rendkívül fontos tehát, hogy a sima felületen legyen valamilyen szőnyeg, amelyen játszhatnak. Jó, ha a választott darab vastagabb változat, hiszen így kisebb eséllyel fáznak fel a hideg padlón. A szőnyegek legfőbb ismérvei között szerepelnek az alábbi szempontok:

  • Legyen biztonságos, hiszen csak így hagyhatjuk nyugodtan magukra őket a helyiségben.
  • Legyen kényelmes, így kiélvezhetik a földön való játék minden előnyét.
  • Legyen szórakoztató. Tehát igény esetén érdemes valamilyen színes vagy mintás darabot választani.
  • Legyen antiallergén, így elkerülhetőek a különböző allergiás reakciók. Lehetőleg ne tartalmazzon semmilyen vegyi anyagot, amely káros lehet a kisbaba egészségére.
  • Rendelkezzenek speciális fizikai paraméterekkel, amelyeknek köszönhetően jól bírják a strapát.
  • Alapanyaguk esetében fontos a természetesség, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljanak a gyerekek által okozott megpróbáltatásoknak.
  • Legyen zajszigetelő, hiszen nem akarjuk, hogy az alsó szomszéd gyakori vendég legyen nálunk.
  • Legyen könnyen tisztítható, hiszen az atkák nagyon szeretik ezeket a kiegészítőket, így érdemes azokat naponta porszívózni.
  • Ne legyen túl nagy, hiszen egy kisebb és mosható változatot sokkal könnyebben ki tudunk rázni vagy alkalom adtán akár ki is moshatjuk azokat.

Összegezve: Egy vidám és színes hosszú szálú shaggy szőnyeg tehát jól fel tudja dobni a babaszobát. Nézz szét az online webshopokban is, hiszen itt számos fajta közül válaszhatod ki a neked tetsző darabot. A padló könnyen és praktikusan dekorálható ezekkel a kiegészítőkkel. Ezek esetében fontos, hogy a vásárolt termék antiallergén, puha, könnyen tisztítható és zajszigetelő legyen. Csak ezekkel akadályozhatjuk meg az esetleges kellemetlenségeket.