//Milyen ékszereket viseljünk baba mellett?

Milyen ékszereket viseljünk baba mellett?

Egy újszülött vagy pár hónapos baba mellett nem az az elsődleges gondolatunk, hogy ékszert viseljünk. Mégis jól esik néha úgy elhagyni a házat a babával, hogy van rajtunk 1-2 ékszer. Nem mindegy viszont, hogy milyen ékszert hordunk, hiszen a kicsik előszeretettel csimpaszkodnak bele mindenbe, amit csak látnak. A következőkben útmutatást adunk, milyen ékszerrel érdemes baba mellett próbálkozni.

Miért viseljünk ékszert a baba mellett?

Sokan így vélik, felesleges és macerás baba mellett ékszert viselni. Van azonban néhány érv amellett, hogy miért keressük meg az alkalmas ékszereket:

  • Segíti a szülés után önbizalmunk visszanyerését, ha olykor ékszert viselünk.
  • Párunknak is biztosan elnyeri a tetszését, ha csinos nyakláncot, karkötőt vagy fülbevalót lát rajtunk.
  • Aki korábban is szerette csinosítani magát, jobban érzi magát ékszerben.
  • Ha különleges alkalomra megyünk, bizonyos ruhákhoz szinte elengedhetetlen az ékszer.

Ha tehát szívesen viselsz ékszert, ne foszd meg magad az élménytől! A lényeg, hogy megtaláld, milyen ékszert érdemes hordani.

Hogyan válasszunk ékszert?

Baba mellett jobban figyeljünk az ékszer kiválasztására! Olyat érdemes viselni, melybe nehezebben tud belekapaszkodni. S persze nem mindegy, melyik testrészünkön viseljük. Íme néhány tipp, mely a legtöbb baba esetében beválik:

Fülbevaló

A fülbevaló nagyon kedvelt a hölgyek körében. Anyukaként kerüljük a lógós vagy karika fazonokat! A baba ugyanis belekapaszkodik, így tépi a fülünket. Ráadásul ha ezek kiesnek vagy szétszakadnak, darabjaik könnyen a baba szájába kerülhetnek.

Érdemes tehát baba mellett apró, pontszerű, biztonságosan bekapcsolható ékszert viselni a fülünkben.

Nyaklánc

A nyaklánc sajnos még közelebb van a baba mozgásteréhez. Az anyukák ezért általában csak alkalmakra vesznek fel nyakláncot. Milyen viseljünk?

  • A középhosszúságú nyaklánc a legrosszabb választás. Ez ugyanis a legkönnyebben elérhető a kicsi számára.
  • Az extra hosszú, szolid nyakláncok kevésbé figyelemfelkeltők. Különösen, ha csak egy medál díszíti őket legalul.
  • A nyakhoz simuló, szinte szoros ékszerek is általában jól működnek a baba mellett.

Karkötő

A karkötő kiválasztása sem egyszerű. Mivel a csukló is gyakran szem előtt van a babának, ráadásul könnyen beakadhat bármibe az ékszer, gondoljuk át a döntést! Íme néhány tanács:

  • Inkább ne nemesfém karkötőt válasszunk! Keressük a kevésbé féltett darabokat!
  • Legyen strapabíró, nehezen szakadó az ékszer!
  • Ha puhább anyagú, színes ékszert hordunk, az a baba lefoglalására, játék gyanánt is alkalmas lehet. A karkötők kaucsukból megérnek egy próbát.

Biztonságos ékszerviselés baba mellett

Minden anyukának magának kell belátni, mennyire biztonságos az ő esetében az ékszerviselés baba mellett. Fontos figyelni arra, hogy a baba szájába még véletlenül se kerüljön az ékszer 1-1 levált darabja. Nem a legjobbak tehát azok a modellek sem, melyekből könnyedén kijöhetnek a kövecskék.

Összegezve: A baba mellett is előnyös lehet az ékszerviselés. Természetesen megfelelő körültekintéssel kell kiválasztani, milyen ékszereket viseljünk. Ráadásul használat közben szükséges az odafigyelés, nehogy az ékszer balesetet okozzon.