//Négy sokat érő tipp gyerekszoba kialakításához

Négy sokat érő tipp gyerekszoba kialakításához

Egy gyermekszoba kialakításához sok mindent figyelembe kell venni. Fontos, hogy a helyiség világos legyen, ezért érdemes olyan fekvésű szobát választani a számára. Egy nagyobb gyerkőc esetében persze ez már nem olyan lényeges szempont, hiszen nem tölt már annyit időt a térben. De vajon, hogyan érdemes berendezni és milyen kiegészítőket kell elhelyezni a gyerekszobába? Ebből a cikkből minden kiderül!

A gyerekszoba kialakítása

Ha már eldöntöttük, hogy melyik szobába fog költözni a család legújabb tagja, akkor jöhetnek az apróságok és a kiegészítők. Az idő múlásával a helyiségnek ugyanis egyre több funkciója lesz majd.

1. tipp: A gyerekszoba burkolata

Ahogy a lakás többi részén, itt is sok mindent figyelembe kell venni. A felület legyen könnyen tisztítható, hiszen már a kezdetekkor érheti szennyeződés. A legmegfelelőbb változat a fa burkolat, a linóleum vagy a parketta. Ezeket érdemes kiegészíteni valamilyen könnyen tisztítható és puha szőnyeggel, hiszen ezen majd nyugodtan hagyhatjuk a gyerkőcöt játszani.

2. tipp: A fal színe és mintája

A fal esetében több megoldás közül is választhatunk. Dönthetünk úgy, hogy lefesetjük azt, amelynek előnye, hogy könnyen variálható. Gyorsan és egyszerűen ki lehet javítani, amely a gyermek növekedésével fontos szerepet játszhat. Másodszor pedig választhatunk valamilyen tapétát is, amelyekből rengeteg szín és minta közül válogathatunk. A variációk száma végtelen, így a kreativitásunknak és a fantáziáknak semmi sem szabhat határt.

3. tipp: A bútorok fajtája

A gyermek szobájának egyszerre számos funkciót kell kiszolgálnia. A kicsiket itt tesszük tisztába, itt alszanak, majd később már a játék is itt folyik majd. Míg a felnőttek számára mindegyikre más-más helyiség áll rendelkezésre, addig nekik ez még egy helyen történik. Fontos, hogy olyan bútort válasszunk, ami kis átalakításokkal formálhatóak a gyermek növekedési üteme során. Csecsemőkorban a szoba még az édesanya kényelmét szolgálja. Lényeges, hogy legyen kiságy, pelenkázó komód, szoptatós szék és pár darab polc.

4. tipp: A kiegészítők kiválasztása

A kiegészítők során fontos, hogy válasszunk megfelelő világítótestet, minőségi szőnyeget és ágyneműt egyaránt. A mennyezeti lámpánál nem szabad túl erős fényt választani, hiszen ez zavaró lehet a későbbiekben. A szőnyeg esetében fontos, hogy puha és könnyen tisztítható legyen, míg az ágyneműből jó olyat választani, amely mosható és jól szellőzik. Az ágyneműhuzat webshopból számos egyedi darabot választhatsz, amely biztosan kiszolgálja majd a kisbabát.

Összegezve: A gyermekszoba kialakításakor számos szempontot figyelembe kell vennünk. Nem mindegy, hogy milyen a padlóburkolat, a fal színe és mintája, a bútor fajtája, de a kiegészítőkre is hangsúlyt kell fektetni. Egy jó minőségű puha szőnyegre és egyéb kellékre biztosan szükségünk lesz. Az ágyneműhuzat webshopok széles kínálattal várják az érdeklődő szülőket, akik jól szellőző és puha darabot keresnek.