//Téli elfoglaltság kicsikkel: minikert a szobában

Téli elfoglaltság kicsikkel: minikert a szobában

Minden évben felvetődhet a kérdés, hogy vajon milyen megoldással neveljünk növényeket, ha még egy kisebb erkélyünk sincsen. Egy aranyos minikert a szobában azonban bárki lakását könnyedén feldobhatja. Természetesen téli időszakban jóval nehezebb ezt megvalósítani, hiszen egy kisebb dzsungel is kialakulhat a helyiségben. Akit ez nem zavar, annak viszont remek elfoglaltság lehet minikertet kialakítani akár a kicsik segítségével is.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan készíts minikertet a gyerekekkel.

Üvegben nevelt minikert

Egy üvegben nevelt minikert remek választás lehet olyan embereknek, akik szeretnek kertészkedni, de csak egy minimális helyük van erre. Ez a modern megoldás rendkívül mutatós és hangulatos eleme lehet a lakásnak. De vajon, hogyan készülnek ezek és hogyan kell a gondjukat viselni.

A tökéletes tároló

Az első és legfontosabb lépés, hogy kiválasszuk a megfelelő tárolót. Érdemes egy olyan üvegedény után nézni, amely elég mély ahhoz, hogy virágot vagy egyéb növényt ültethessünk bele. Remek megoldás lehet erre egy nagyobb váza, kancsó vagy akár egy borosüveg is. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg az öntözésről, ennek is kell, hogy legyen egy minimális helye.

A növények kiválasztása

A növények válogatásánál érdemes szem előtt tartani, hogy melyik milyen körülmények között érzi magát a legjobban. Legyen szó ibolyáról, harasztról, kaktuszról vagy akár pletykalevélről, mindegyiküknek más és más igényeik vannak. A terrárium lakója tehát lehet bármilyen növény, de azt a megfelelő helyen kell tartani.

A hozzávalók megvásárlása

Az ehhez szükséges hozzávalók megvásárlása elengedhetetlen, hogy végre megkezdhessük a munkát akár a gyerkőc segítségével is. Szükség lesz földre, amely az adott növényre van szabva. Tudniillik, nem ugyanolyan hozzávalóra van szüksége egy orchideának, mint egy kaktusznak. Jöhet hozzá pár kavics, moha vagy bármilyen dekorációs kellék. Ezekkel lesz igazán egyedi a minikertünk.

A növények ültetése

Jöhet az utolsó lépés, amikor a hozzávalók segítségével elültetjük a növényeket. Az alsó rétegnek használjunk kavicsot, arra jöhet a moha és a föld, majd a növény, amit kis földdel fedünk le. A művet pedig koronázzuk meg néhány dekorációs elemmel.

Ültető doboz készlet

Az eszköz kiválóan alkalmas városi kertészethez, de akár lakásban nevelgetett növények esetében is. A megfelelő ültető doboz készlet tartalmaz egy kesztyűt, egy viráglapátot, virágföldet, magokat és természetesen egy fém ültetőtálcát. Ennek segítségével akár az ablakpárkányon is kivitelezhetjük a minikertünket, amelyhez nagy segítség lehet egy szorgos gyermek keze.

Összegezve: Az otthon készített minikert csodálatos ékköve lehet a helyiségnek. Amennyiben se teraszunk, se egy kis erkélyünk, abban az esetben sem szabad elhanyagolni ezt a tevékenységet. Az üvegben gondozott minikertek tökéletes választások akár egy garzonban is. Egy ültető doboz készlet pedig hasznunkra is válhat, hiszen így akár a gyermekek is besegíthetnek a folyamatba.